Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nadal representa un moment per gaudir de la companyia dels nostres éssers estimats, celebrar i, sobretot, menjar.

En molts casos mengem en excés i això ens pot provocar problemes digestius, tant a curt com a llarg termini, i és per això que és important intentar evitar les conseqüències negatives de menjar sense mesura.

Des de Farmàcia La Floresta, t’oferim uns quants consells per ajudar-te a evitar problemes digestius durant aquestes festivitats. Ja sigui amb remeis naturals, com les infusions, o amb l’ajut de probiòtics o protectors d’estómac:

En primer lloc, el més important i efectiu és que intentem no menjar més del que el cos ens demana, així com no fer-ho massa ràpid. El millor que podem fer és gaudir de l’àpat mastegant molt els aliments amb l’objectiu de facilitar la digestió al nostre estómac. A més a més, quan mengem lentament evitem que es generin molts gasos.

De la mateixa manera, també es recomana no ingerir massa líquids mentre mengem per no augmentar la mida de la bitlla alimentosa, així com evitar les begudes carbonatades, donat que aquestes incrementen els gasos en el nostre cos.

Tanmateix, és important evitar ingerir begudes alcohòliques, ja que aquestes alenteixen i dificulten el procés digestiu.

Digestius per reduir els problemes de digestió

No obstant això, si el que volem és garantir que la digestió no ens juga una mala passada, existeixen suplements alimentaris o medicaments que ens poden ajudar a afavorir-la en dies puntuals com les festes de Nadal.

Antiàcids

En aquest sentit, els antiàcids neutralitzen, equilibren i redueixen l’excés d’àcids a l’estómac. Aquests són substàncies que alcalinitzen l’estómac augmentant el seu pH. Alguns dels més coneguts són el bicarbonat sòdic o l’hidròxid de magnesi.

Probiòtics

D’altra banda, els probiòtics també són una opció que es pot prendre en forma de suplement. Aquests contenen organismes vius que regeneren la flora intestinal. De la mateixa manera, els probiòtics es poden trobar en aliments frescos com el iogurt o el kefir.

Protectors d’estómac

Si som previnguts/des, els protectors estomacals ens ajudaran a preparar-nos abans d’un menjar contundent que també ens protegeixen dels àcids causats per reflux.

Infusions digestives

Finalment, també podem acudir a remeis naturals com les infusions digestives. Aquestes ens poden ajudar tant si tenim vòmits, flatulències, acidesa o qualsevol altre símptoma relacionat amb una mala digestió.

A Farmàcia La Floresta comptem amb remeis i suplements alimentaris per evitar els problemes digestius que puguin sorgir durant els dinars i sopars familiars nadalencs. Visita’ns o truca’ns si vols més informació.