Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En aquesta època de l’any és normal que tinguem símptomes que ens recordin a la famosa i tan temuda grip estacional.

No obstant això, les circumstàncies actuals de pandèmia ens fan posar molt més alerta quan comencem a tenir sensació de febre, tos o dificultats per respirar.

Des de Farmàcia La Floresta, et volem orientar a l’hora de distingir els símptomes de grip, refredat o coronavirus, així com oferir-te la solució en el cas que estiguis patint la grip estacional. Pren nota:

Símptomes de grip

La grip és una malaltia infecciosa causada pel virus influenzavirus A o influenzavirus B que afecta majorment a les vies respiratòries.

Entre els símptomes de grip s’inclouen la tos, febre, mal de cap, calfreds, mal de gola, cansament i dolor muscular i aquests solen aparèixer de forma sobtada.

Tanmateix, la grip pot provocar congestió o secreció nasal, ulls plorosos i/o esternuts.

Aquests darrers símptomes solen ser molt semblants als d’un refredat. No obstant això, en el cas de la grip, aquests acostumen a ser més intensos i van acompanyats de febre i pèrdua de l’apetit.

Símptomes de refredat

En el cas dels refredats, no acostumen a provocar febre, o aquesta sol ser molt baixa i, a més, els símptomes solen a aparèixer de forma més gradual.

El refredat comú és una infecció viral del nas i la gola (tracte respiratori superior) que genera: Congestió, mal de gola, tos, esternuts, dolor corporal lleu, mal de cap lleu i malestar general.

En el cas que un refredat provoqui febres molt altes o durant molts dies, es recomana consultar a un metge. A més a més, hi ha alguns col·lectius de risc, com les persones grans, persones amb patologies prèvies o amb el sistema immunitari molt debilitat, que han de posar especial atenció a l’evolució dels símptomes.

Símptomes de COVID-19

En el cas de la malaltia causada per la COVID-19, malgrat tractar-se també d’una malaltia infecciosa com la grip, aquest afecta de forma diferent a cada persona i encara es desconeixen molt dels símptomes i possibles efectes que aquest pot causar a llarg termini.

Malgrat que els símptomes de coronavirus són també molt semblants als d’un refredat comú o al d’una grip (en funció de la persona) aquests també inclouen, en alguns casos, la pèrdua de l’olfacte i el gust, mal o pressió al pit i/o diarrea.

Els símptomes més habituals de coronavirus solen ser: Febre, tos seca i dificultat per respirar. Mentre que d’altres menys comuns són el mal de gola, la conjuntivitis, mal de cap i, en els casos més greus, dificultats per respirar o incapacitat per parlar o moure’s.

En el cas de tenir alguns d’aquests símptomes, és imprescindible posar-se en contacte amb el nostre centre d’atenció sanitària de referència.

Tanmateix, s’ha de tenir en compte que aquests símptomes poden ser molt semblants als d’una grip i que, en molts casos i en aquesta època de l’any, aquest pot ser el motiu real del malestar. És per això que és molt important cuidar-se i prendre les mesures necessàries per fer front a la grip estacional amb medicaments i tractaments naturals que ens puguin ajudar a reduir el malestar derivat d’aquesta malaltia.

A Farmàcia La Floresta comptem amb antigripals que t’ajudaran a fer front als símptomes de la grip de manera immediata. Consulta’ns per a més informació.